برنامه کودی درختان میوه در باغداری پر بازده

بازدید: 2,261 بازدید
برنامه کودی درختان میوه در باغداری پر بازده
3.7/5 - (7 امتیاز)

داشتن برنامه کودی مناسب می تواند در رفع مشکلات و جبران کمبودهای درختان میوه برای باردهی بهتر، موثر باشد. برنامه کودی مناسب پس از پایان جمع آوری میوه درخت برای باردهی آن در سال آینده پیاده سازی می شود. در این متن با ما همراه باشید تا اطلاعات سودمندی در زمینه برنامه کودی درختان میوه و نکات مهم مربوط به روش های کود دهی بدست آورید. پس همراه آرمان بذر سپاهان باشید.

اقداماتی که پس از برداشت میوه بایستی انجام شوند

پس از برداشت میوه و قبل از پیاده سازی برنامه کودی درختان میوه بایستی ابتدا اقدام به انجام برخی اقدامات نمود و سپس به فکر پیاده سازی یک برنامه کودی مناسب بود. اقداماتی از جمله موارد ذیل در این زمینه مورد توصیه هستند:

  • سعی کنید تمام انواع بیماری گیاهان و درختان از جمله شانکر باکتریایی، گوموز، آتشک، نماتد و … را شناسایی و اقدامات لازم برای رفع کامل این بیماری ها را انجام دهید.
  • آسیب های جانبی ناشی از بیماری های درمان شده و حملات آفات را جبران کنید.
  • معضلاتی همچون کلروز را برطرف نمایید.
  • هرس سبز انجام دهید.
  • انواع کود تقویتی را بسته به نیاز درخت فراهم کنید.

در مورد هریک از موارد ذکر نکاتی لازم است در زیر به بررسی آنها می پردازیم.

عدم رفع بیماری هایی چون شانکر باکتریایی رابطه مستقیمی با افت بازدهی محصولات باغ دارد

وجود بیماری هایی چون شانکر و مواردی که در بالا به آنها اشاره شد می توانند در صورتی که اقدامات لازم برای برطرف کردن آنها انجام نشود راندمان کشاورزی را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. این بیماری ها غالبا عمر مفید درخت را نیز کاهش داده و در موارد شدیدتر حتی می توانند به مرگ و نابودی یک درخت نیز بینجامند. از این رو متخصصان گیاهپزشکی توصیه می کنند که مدت زمان بین برداشت میوه تا فصل پاییز و آغاز خزان بهترین فرصت برای مبارزه با عوامل بیماری زا و از بین بردن آنهاست. برای برطرف کردن انواع بیماری های درختان میوه می توانید از سموم مخصوصی که برای هر مشکل وجود دارد استفاده کرده و عوامل بیماری زا را از تنه و بطن درخت دور کنید.

پس از حذف عوامل بیماری زا بایستی در صدد جبران خسارات و آسیب هایی باشید که این عوامل به درختان میوه وارد کرده اند. هر چند که پس از بیماری و ایجاد انواع آسیب ها بازگردانی درختان به حالت نرمال کار دشواری است اما اقدام سریع و به موقع در این زمینه می تواند نتایج خوبی داشته باشد.

منظور از هرس سبز پیش از پیاده سازی برنامه کودی درختان میوه چیست؟

منظور از هرس سبز پیش از پیاده سازی برنامه کودی درختان میوه چیست؟
منظور از هرس سبز پیش از پیاده سازی برنامه کودی درختان میوه چیست؟

هرس درخت، پروسه ای است که همواره در جهت توسعه رشد درختان میوه و افزایش باردهی آنها انجام می شده است. بایستی توجه داشت که هرس سبز زمانی بهترین نتیجه را در زمینه اصلاح رشد درختان به نمایش خواهد گذاشت که در زمان مناسب خود انجام شود.

گفته می شود که هرس سبز یک چاقوی دو لبه است، منظور از این جمله آن است که این پروسه در عین اینکه می تواند در افزایش باردهی درختان میوه تاثیر مثبتی داشته باشد می تواند به صورت برعکس نیز عمل کند و حتی در مواردی موجب عقیم شدن درختان میوه نیز گردد. از این رو بهتر است هرس سبز توسط هرس کارهای حرفه ای و ماهر انجام شود تا نتایج مثبتی را در سال آتی در مورد افزایش باردهی درخت شاهد باشید. هرس کاران ماهر در مورد اینکه هر درختی را تا چه حدی بایستی هرس کرد، کدام درختان به هرس نیاز دارند و هرس در مورد کدام درختان منجر به عقیم شدن می شود اطلاعات کامل دارند و در این زمینه می توانند کمک کننده باشند.

برنامه کودی مناسب برای افزایش باردهی در سال آتی

برنامه کودی مناسب برای افزایش باردهی در سال آتی
برنامه کودی مناسب برای افزایش باردهی در سال آتی

برنامه کودی مناسب مهم ترین اصل در افزایش باردهی و راندمان باغداری سال آینده محسوب می شود. هر درختی برای باردهی بهتر نیازمند تامین مواد و عناصر مورد نیاز خود است و این عناصر را از طرق مختلف من جمله از طریق خاک که متداول ترین بستر رشد گیاه محسوب می شود، تامین می کند. زمانی که تمام مواد و عناصر مورد نیاز درخت تامین باشد درخت در برابر حمله آفات، استرس و تنش های محیطی، سرما و … نیز مقاوم خواهد شد. باردهی بهتر و راندمان بالا مهم ترین نتیجه ای است که به سبب تامین کامل نیازهای درختان در سال آینده شاهد آن خواهید بود.

دسته بندی بلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت