شانکر باکتریایی در درختان میوه

بازدید: 4,353 بازدید
شانکر باکتریایی در درختان میوه
2/5 - (1 امتیاز)

بیماری شانکر باکتریایی که در درختان میوه ایجاد می شود به عنوان یک معضل برای این درختان و باغداران باغهای میوه مطرح است. در این متن در مورد این مشکل، دلایل ایجاد آن، مسائلی که در پی دارد و درمان بیماری شانکر باکتریایی صحبت خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات سودمند در این زمینه با آرمان بذر سپاهان همراه باشید.

علل ایجاد بیماری شانکر باکتریایی

رطوبت بالا، روش های کود دهی نسنجیده و نامناسب و عوامل بیماری زای بیوتیک همچون باکتری ها و قارچ ها می توانند از علل اصلی ایجاد بیماری شانکر باکتریایی باشند. گفته می شود که در میان این عوامل کوددهی نامناسب بیشترین نقش را در ایجاد این بیماری می تواند داشته باشد. این موضوع بدین دلیل مطرح است که سایر عوامل از جمله رطوبت بالا و شرایط محیطی عواملی هستند که تحت کنترل درآوردن آنها دشوار و عملا غیر ممکن تلقی می شود اما کود دهی و آبیاری در زمان مناسب و همچنین حذف پوشش های گیاهی اضافی و علف های هرز اطراف درختان میوه می تواند تا حد زیادی از ابتلای درختان به بیماری شانکر باکتریایی و انواع بیماری گیاهان جلوگیری کند.

آیا بیماری شانکر باکتریایی برای درختان میوه بیماری خطرناکی محسوب می شود؟

برخی از بیماری ها در درختان می توانند عمر مفید درخت را تحت تاثیر قرار دهند. در حقیقت بروز این بیماری ها می تواند از عمر مفید درختان میوه تا حد قابل توجهی بکاهد. بیماری شانکر باکتریایی دقیقا یکی از این نوع بیماری هاست که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع حتی می تواند باعث مرگ درخت و از بین رفتن آن شود. از این رو این بیماری را بایستی بیماری خطرناکی برای انواع درختان میوه محسوب کرد و در صورت بروز آن به دنبال راه های درمانی ممکن برای برطرف کردن آسیب های ایجاد شده بود.

درمان بیماری شانکر باکتریایی

درمان بیماری شانکر باکتریایی
درمان بیماری شانکر باکتریایی

کارشناسان علم گیاهپزشکی قبلا معتقد بودند که بیماری شانکر باکتریایی بیماری است که درمان قطعی برای آن وجود ندارد. اما در حال حاضر که پیشرفت های علمی و تحقیقاتی زیادی در زمینه تولید انواع سم و کود کشاورزی به وجود آمده است علاوه بر کشف راهکارهایی جهت جلوگیری از ابتلای درختان میوه به این بیماری، بافت های آسیب دیده درختان مبتلا نیز به کمک علم قابلیت ترمیم شدن دارند.

در گذشته و در شیوه سنتی مبارزه با بیماری شانکر باکتریایی ابتدا قسمت آلوده و آسیب دیده از تنه درخت را از شیره پاک نموده و سپس از سموم قارچ کش به صورت تنه مالی استفاده می کردند. در این شیوه، سموم مذکور که حاوی مس بودند با استفاده از چسب باغبانی بر روی تنه درختان به صورت ثابت چسبانده می شدند.

معایت درمان شانکر باکتریایی با قارچ کش

استفاده از این شیوه سنتی یعنی تنه مالی کردن قارچ کش دارای برخی معایب و محدودیت هایی می باشد. به عنوان مثال قارچ کش های قوی می توانند تنه درخت را کاملا تخریب و سبب ایجاد استرس شدید بر روی تنه درخت شوند. متخصصان گیاهپزشکی در این زمینه توصیه می کنند که اگر قصد استفاده از قارچ کش ها به صورت تنه مالی برای درمان بیماری شانکر باکتریایی را دارید حتما در دوره ای از این شیوه استفاده کنید که فعالیت درخت پایین باشد. درختان میوه غالبا در فصل پاییز و در ابتدای فصل بهار دارای فعالیت کمی هستند که در این مواقع می توانید از قارچ کش ها بر روی تنه آنها استفاده کنید.

مسئله دیگری نیز که در این باره وجود دارد آن است که تنه مالی با استفاده از سموم قارچ کش تنها می تواند قسمت سطح درخت را که بر اثر بیماری مذکور آسیب دیده درمان کند و مناطق عمیق تر درگیر که در داخل تنه قرار دارند با شیوه تنه مالی سطحی درمان نخواهند شد و در واقع این شیوه، شیوه ای برای درمان کامل بیماری شانکر باکتریایی محسوب نمی شود.

روش های نوین برای مبارزه و درمان بیماری شانکر باکتریایی درختان میوه

روش های نوین برای مبارزه و درمان بیماری شانکر باکتریایی درختان میوه
روش های نوین برای مبارزه و درمان بیماری شانکر باکتریایی درختان میوه

در روش های نوین مبارزه با عوامل بیماری شانکر باکتریای بر سه اصل مهم تاکید می شود:

  • عوامل بیماری زای درخت بایستی در تمام قسمت ها هم به صورت سطحی و هم به صورت عمقی از بین بروند.
  • بافت های آسیب دیده ناشی از بیماری پس از نابودی عوامل بیماری زا بایستی ترمیم شوند.
  • پس از ترمیم باید استقامت و ایمنی درخت با استفاده از سموم و کودهای مخصوص افزایش یابد تا مجددا شاهد حمله عوامل بیماری زا و ابتلای مجدد درخت به بیماری نباشیم.

 

دسته بندی بلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت