کلات آهن + علائم کمبود آهن در گیاهان

بازدید: 1,946 بازدید
کلات آهن برای گیاهان
Rate this post

آهن چیست و چه الزامی برای استفاده این عنصر در گیاهان وجود دارد؟

آهن یکی از  مهمترین عناصر مورد نیاز گیاهان است و همچنین از عناصر تثبیت کننده نیتروژن می باشد. برای تشکیل کلروفیل در گیاهان به آهن احتیاج است .همچنین در گیاهانی که کمبود آهن وجود دارد میزان نشاسته و قند هم کاهش می یابد.

با کاهش آهن ممکن است شاهد زرد شدن ، پژمرده شدن و از بین رفتن گیاهان باشیم. در این مقاله به عوامل کاهش آهن در خاک و گیاه و رفع این مشکل و شناخت کود های آهن مورد نیاز گیاه مانند  میپردازیم.

نقش آهن در گیاهان
نقش آهن در گیاهان

چگونه می توان آهن مورد نیاز گیاه را تامین نمود؟

در گیاهان تجزیه شده آهن موجود می باشد . یکی از راه های تامین آهن رها ساختن گیاهان خشک و تجزیه شده بر روی خاک است. از دیگر راه های تامین این عنصر استفاده از کود های حاوی آهن مانند کلات آهن و کود آهن معمولی ست. تفاوت کلات آهن و کود معمولی در این است که آهن در فرم کلاته شده خیلی بهتر و سریعتر به واسطه گیاه جذب میشود.

کلات آهن و تامین نیاز گیاه
آهن و تامین نیاز گیاه

دلایل نیاز گیاهان به کلات آهن چیست؟

به طور کلی در شرایط کمبود شدید آهن تقسیم سلولی متوقف میشود و موجب کاهش رشد برگها میشود. کمبود آهن بر رشد برگها ، تعداد سلول های گیاهی و حتی تعداد کلروپلاست ها برای تشکیل ساختمان کلروفیل تاثیر منفی دارد.

 

علائم کمبود آهن در گیاهان چیست؟

یکی از مهمترین علائم کمبود آهن زرد شدن برگها بیشتر از حالت عادی می باشد. به این علت که آهن در گیاه عنصر متحرکی نیست معمولا برگ های جوان بیشتر از برگهای قدیمی مستعد زردی می باشند.

در صورتی که کمبود آهن در گیاه خیلی شدید باشد زردی تمامی برگهای گیاه را در بر می گیرد. اما باید توجه داشت که زردی برگها همیشه هم به علت کمبود آهن نیست و ممکن است در اثر کمبود سایر عناصر ، بعضی از آفتها و بیماری های گیاهی  و همچنین کمبود نور باشد. از دیگر علائم کمبود آهن  می توان به ایجاد رگه های سبز خیلی تیره در برگها اشاره کرد.

 

 روش های جلوگیری از کمبود آهن در گیاهان چیست؟

1-انتخاب  گیاه مناسب برای کشت:

کشت برخی گیاهان مثل یونجه و سبزیجات که نسبت به کمبود آهن مقاوم تر هستند . و شناخت گیاهان مختلف در زمینه نیاز آنها به آهن.

2-آبیاری صحیح:

بهتر است آبیاری ، سبک و با دفعات بیشتری صورت بگیرد. آبیاری بدین شکل باعث بیشتر شدن تهویه خاک میشود.در زمین های آهکی که گیاهان زرد میشوند یکی از راه های جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل افزایش تهویه خاک با بهم زدن آن است.

3-کود شیمیایی:

در خاک بیشتر زمین های کشاورزی آهن موجود می باشد اما برای گیاه قابل جذب نیست. به همین دلیل می بایست از کلات آهن برای برطرف کردن این مشکل استفاده کرد. باید به این نکته توجه شود که از کودهای فسفره بیش از حد نیاز نمیبایست استفاده شود چون فسفر زیاد موجب کمبود آهن در گیاهان میشود.

4-ماشین آلات کشاورزی:

برای جلوگیری از فشرده شدن خاک و عدم تهویه ، باید از رفت و آمد مداوم ماشین آلات کشاورزی جلوگیری کرد.

کلات آهن چیست؟

به طور کلی کلات ها مولکول های آلی هستند که دارای بار الکتریکی میباشند و می توانند آهن را درون خود نگه دارند . گیاهان از روش های مختلفی برای جذب آهن استفاده میکنند که یکی از این روش ها کلات آهن است. وقتی می گوییم یک عنصر کلات شده بدین معنی است که این عنصر در برابر سایر عناصر محافظت شده می باشد. همانطور که گفتیم کلات آهن نسبت به سایر حالات آن قابلیت جذب بیشتری دارد.

 

کلات آهن
کلات آهن

فواید  کود کلات آهن چیست؟

 

1-درمان زردی برگها در گیاهان

2-جلوگیری از پیر شدن گیاهان و افزایش شادابی

3-افزایش رشد برگها

4-بالا بردن مقاومت گیاهان در برابر سرما

 

 بهترین روش مصرف کود کلات آهن چیست؟

بهترین روش استفاده از کود کلات آهن محلول پاشی می باشد. محلول پاشی کردن کلات آهن که یکی از روش های کود دهی است باعث افزایش جذب  بیشتر مواد غذایی  در گیاهان میشود. از دیگر مزایای محلول پاشی کلات آهن اثربخشی سریع و پخش یکنواخت بر روی گیاهان است.

دسته بندی بلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت