انواع متداول کود شیمیایی نیتروژنه

بازدید: 1,364 بازدید
کود شیمیایی نیترات به سمت بالا حرکت می کند و ممکن است در سطح خاک تجمع یابد که این تجمع زیاد برای گیاه مشکل ایجاد می کند.
Rate this post

 همه چیز در رابطه با کود شیمیایی نیتروژنه

نیترات به راحتی در آب حل می شود، بنابراین با حرکت آب خاک کود شیمیایی نیتروژنه در خاک حرکت می کند. با وجود بارندگی ها نیترات از قسمت مشخصی از خاک به سطوح پایین تر منتقل می شود و از آن جا وارد کانال های زهکشی می شود و از دسترس گیاه خارج می گردد، این عامل یکی از مهمترین دلایل از دست رفتن نیتروژن در خاک های شنی می باشد.( همچنین مقاله کمبود نیتروژن در گیاه را بخوانید.)

از سوی دیگر در طی دوره های خشکی وقتی آب از خاک تبخیر می شود کود شیمیایی نیتروژنه به سمت بالا حرکت می کند و ممکن است در سطح خاک تجمع یابد که این تجمع زیاد برای گیاه مشکل ایجاد می کند. در این مقاله همراه آرمان بذر سپاهان باشید.

کود شیمیایی نیترات به سمت بالا حرکت می کند و ممکن است در سطح خاک تجمع یابد که این تجمع زیاد برای گیاه مشکل ایجاد می کند.
کود شیمیایی نیترات به سمت بالا حرکت می کند و ممکن است در سطح خاک تجمع یابد که این تجمع زیاد برای گیاه مشکل ایجاد می کند.

در حالاتی که خاک غرقاب است ارگانیسم های خاک اکسیژن مورد نیاز خود را از نیترات ها می گیرند و نیتروژن را به صورت گاز وارد هوا می کنند. این حالت به عنوان دنیتریفیکاسیون شناخته می شود که منبع مشترک اتلاف نیتروژن در خاک های رسی با بافت ریز است.

کود شیمیایی آمونیاک و آمونیوم

آمونیاک به صورت گاز در اتمسفر وجود دارد که می تواند به صورت مایع فشرده شود. وقتی آمونیاک بدون آب استفاده می شود در خاک با آب واکنش نشان می دهد و به شکل آمونیوم تغییر می یابد.

آمونیوم به راحتی به ذرات رس و مواد آلی خاک متصل می شود و بدین ترتیب احتمال شسته شدن آن از خاک کاهش می یابد. در طی فصل رشد میکروارگانیسم های خاک آمونیوم را به نیترات تبدیل می کنند که این فرم اصلی قابل جذب توسط گیاه است. شرایط مناسب برای انجام این تغییر که در واقع نیتریفیکاسیون نامیده می شود شامل موارد زیر می باشد:

  • پی اچ خاک : 7
  • رطوبت: 50 درصد ظرفیت نگهداری آب در خاک
  • دمای خاک: 80 درجه فارنهایت

شرایط نامناسب برای انجام نیتریفیکاسیون:

  • پی اچ خاک: کمتر از 5.5
  • شرایط رطوبت: غرقابی
  • دما: کمتر از 40 درجه فارنهایت
کود شیمیایی
کود شیمیایی

کود شیمیایی اوره

 این شکل از کود شیمیایی ازته معمولا قبل از این که توسط محصولات زراعی مورد استفاده قرار گیرد باید سه مرحله را بگذراند. ابدا آنزیم های موجود در خاک یا بقایای گیاه کود شیمیایی اوره را به آمونیوم نیتروژن تبدیل می کنند. سپس آمونیاک با آب خاک واکنش داده و آمونیوم تولید می شود. در نهایت با فعالیت میکروارگانیسم های خاک آمونیوم به نیترات تبدیل می شود.

مانند نیترات ها، کود شیمیایی اوره نیز در آب حل می شود و همراه با آب حرکت می کند و اگر به آمونیاک و آمونیوم تبدیل نشود، از طریق آبشویی از دسترس خارج می شود. وقتی رطوبت و دمای خاک برای رشد گیاه مطلوب باشد تبدیل کود شیمیایی اوره به آمونیاک فقط 4 – 2 روز زمان می برد.

دمای پایین روند را کند می کند. وقتی آمونیاک از اوره روی سطح خاک تشکیل می شود مقداری از آن وارد هوا می شود. بیشترین خروج آمونیاک زمانی است که پی اچ خاک 7، دما بالا و رطوبت پایین باشد. از طرف دیگر آمونیاک حاصل از مصرف اوره در زیر سطح خاک به سرعت به آمونیوم تبدیل می شود که نه می تواند با آب حرکت کند و نه وارد هوا می شود.

کود شیمیایی نیترات آمونیوم، نیترات کلسیم و کال نیترو

کود شیمیایی نیترات آمونیوم از مخلوط 50 درصد نیترات و 50 درصد نیتروژن آمونیوم حاصل می شود. نیترات کلسیم یا نیترات آهک در نتیجه واکنش اسید نیتریک با سنگ آهک خرد شده تولید می شود و بنابراین فقط حاوی فرم نیترات است. کال نیترو مخلوطی از نیترات آمونیوم و سنگ آهک خرد شده است، بنابراین می تواند مقادیر مساوی از آمونیوم و نیترات را برای گیاه فراهم کند.

اگر قصد دارید این کود کشاورزی ها را برای چمن کاری استفاده کنید تا حداکثر میزان رشد رویشی در اوایل فصل رشد زمانی که رطوبت خاک بالاست فراهم شود،  بهتر است از نیترات کلسیم استفاده کنید. چون نیتروژن به شکل نیترات بلافاصله در دسترس چمن قرار می گیرد و رشد خوبی را ایجاد می کند. اگر هدف ایجاد رشد یکنواخت برای چمن باشد بهتر است نیترات آمونیوم یا کال نیترو استفاده کنید چون با سرعت کمتری آزاد می شود و در اختیار گیاه قرار می گیرد. (در همین راستا مقاله نحوه استفاده از هیومیک اسید در چمن کاری را از دسته ندهید.)

کود شیمیایی سولفات آمونیوم

مزیت این کود شیمیایی این است که روی همه خاک ها می توان از آن استفاده کرد ولی اگر خاکی پی اچ بالاتر از  5/7 داشته باشد نمی توان از این کود شیمیایی استفاده کرد. سولفات آمونیوم یک کود عالی برا مزارع گندم و مزارع می باشد. عیب  این کود شیمیایی این است که بیشترین اسید را در بین کود های ازته دارد. بنابراین در صورت استفاده از این کود، آزمایش های دوره ای خاک برای نظارت بر سطح پی اچ خاک ضروری است.

کود شیمیایی دی آمونیوم فسفات

دی آمونیوم فسفات خشک (0-46 – 18) در درجه اول در کود های مخلوط فله مورد استفاده قرار می گیرد اما هر وقت که نیتروژن، فسفر یا هر دو مورد نیاز باشد می توان آن ها را به تنهایی همراه با شخم استفاده کرد.

همچنین از محصولات کود های شیمیایی آرمان بذر مانند کود 12 61 0 ، کود 12 12 36 و کود 15 5 30 را مشاهده بفرمایید.

منبع

دسته بندی بلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت