کود مقاوم کننده به آفات و بیماری ‌ها

بازدید: 38 بازدید
کود مقاوم کننده به آفات و بیماری ‌ها
Rate this post

کود مقاوم کننده به آفات و بیماری ‌ها

کود ها یکی از مهم ‌ترین عوامل در بهبود رشد و سلامت گیاهان هستند. استفاده صحیح از کود ها نه ‌تنها به بهبود رشد گیاه کمک می ‌کند بلکه می‌ تواند باعث افزایش مقاومت گیاهان در برابر آفات و بیماری‌ ها شود. کمبود هر یک از عناصر غذایی در گیاه منجر به تضعیف رشد و احتمال درگیری بیشتر گیاهان به بیماری ها و آفات می گردد. در ادامه به بررسی کودهای مقاوم کننده به آفات و بیماری ‌ها و عناصری که از اهمیت بالاتری در این زمینه برخوردارند می ‌پردازیم.
سیلیکون : سیلیکون یکی از عناصر معدنی است که به عنوان کود مقاوم کننده به آفات و بیماری ‌ها شناخته شده است. کود های حاوی سیلیکون با افزایش استحکام دیواره‌ های سلولی گیاه، باعث کاهش نفوذ عوامل بیماری ‌زا و حمله آفات می ‌شود.
روی: کمبود روی در گیاهان موجب کاهش تولید آنزیم ‌های مرتبط با مقاومت به بیماری‌ ها می ‌شود. استفاده از کود های حاوی روی به تولید بیشتر این آنزیم ‌ها کمک کرده و مقاومت گیاهان را در برابر بیماری ها افزایش می ‌دهد. سولفات روی آرمافرت از مهمترین کودهای حاوی روی است.

کود مقاوم کننده به آفات و بیماری ‌ها
منگنز: منگنز در فرآیند فتوسنتز و تولید انرژی نقش دارد و افزایش مقدار آن در گیاه می ‌تواند بهبود مقاومت گیاه را در برابر بیماری‌ های قارچی و باکتریایی به دنبال داشته باشد. کود کلات آهن، روی و منگنز تانسو نقش مهمی در اصلاح زردی برگ های جوان دارد و مقاومت گیاهان را به خشکی، سرمای زیاد و بیماری ها بالا می برد.
پتاسیم: پتاسیم یکی از مهم ‌ترین عناصر غذایی برای گیاهان است که در تقویت مقاومت گیاهان در برابر آفات و بیماری ‌ها نقش بسزایی دارد. پتاسیم با تنظیم تعادل آب در گیاه و تقویت دیواره‌ های سلولی، گیاه را در برابر شرایط نامساعد و حمله بیماری ‌ها مقاوم می ‌کند. کود پتاسیم بالا مایع تانسو با افزایش ضخامت دیواره سلولی مقاومت گیاه را در برابر آفات، بیماری ها و سرمای شدید بهبود می بخشد.
گوگرد: گوگرد یکی از عناصر ضروری برای رشد گیاهان است و نقش مهمی در کنترل بیماری ‌ها دارد. به عنوان یک قارچ‌ کش طبیعی، گوگرد در مبارزه با بیماری ‌های قارچی مانند سفیدک سطحی، زنگ و کپک ‌های مختلف بسیار مؤثر است. گوگرد با جلوگیری از رشد و تکثیر اسپور های قارچ ‌ها، از پیشروی این بیماری ‌ها در گیاهان جلوگیری می ‌کند. علاوه بر این، گوگرد به تولید اسید های آمینه که باعث تقویت سیستم ایمنی گیاه می ‌شود کمک می‌ کند. کود گوگرد مایع تانسو دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است که بیماری های گیاهی را کنترل می کند.
مس: این عنصر خاصیت قارچکشی دارد و با افزایش کارایی سایر عناصر غذایی در خاک و بهبود فعالیت میکروارگانیسم های مفید، عملکرد گیاه را بهبود می بخشد و مقاومت گیاه را در برابر تنش های محیطی علی الخصوص خشکی بالا می برد. کلات مس تانسو از مهمترین کودهای تامین کننده مس در گیاهان است که فرم کلاته این کود باعث دسترسی بیشتر این عنصر در شرایط نامساعد محیطی در گیاه می شود.
کلسیم-بور: این کود با افزایش استحکام دیواره سلولی ترک خوردن میوه را کاهش می دهد و همچنین مقاومت گیاه را در برابر خشکی، سرما، بیماری ها و آفات افزایش می دهد. کلسیم بور تانسو در گیاهان گوجه فرنگی و فلفل مانع از پوسیدگی گلگاه می شود و همچنین از ایجاد بیماری لکه تلخ در سیب جلوگیری می کند.
آمینواسید ها: کودی ارگانیک است که در کشاورزی به عنوان مهمترین کود مقاوم کننده گیاه در برابر تنش های محیطی به حساب می آیند. کود آمین استار با 76 درصد آمینواسید آزاد به طور ویژه مقاومت گیاه را در برابر خشکی، شوری، سرمای زیاد، حشرات و بیماری ها بالا می برد.
سایر کود های ارگانیک: این کود ها با بهبود کیفیت خاک، سیستم دفاعی گیاه را تقویت می کنند. کود های ارگانیک معمولاً به تدریج عناصر غذایی خود را آزاد کرده و به افزایش فعالیت میکروبی خاک کمک می ‌کنند. کودهای هیومیک اسید، فولویک اسید، جلبک، کمپوست، کود دامی پوسیده و ورمی کمپوست از مهم ‌ترین کود های آلی هستند که به بهبود ساختار خاک و تقویت گیاهان در برابر آفات و بیماری ‌ها کمک می‌کند. این کود ها حاوی عناصر غذایی ضروری یا کمک کنند به جذب آنها هستند و منجر به تقویت میکروارگانیسم‌ های مفید در خاک می شوند. هورمون ‌هایی مانند جاسمونات ‌ها و سالیسیلات‌ها نیز در برخی کود ها استفاده می ‌شوند و گیاهان را به آفات و بیماری ها مقاوم می کند.

کود مقاوم کننده به آفات و بیماری ‌ها

4. کود های زیستی (بیولوژیکی)

کود های زیستی شامل میکروارگانیسم ‌های مفیدی هستند که به تقویت سیستم دفاعی گیاه کمک می ‌کنند. این کود ها با افزایش فعالیت میکروبی خاک، موجب تقویت گیاه در برابر عوامل بیماری‌ زا و آفات می ‌شوند. کود های زیستی نه‌ تنها به بهبود ساختار خاک کمک می ‌کنند بلکه با تحریک سیستم دفاعی طبیعی گیاه باعث کاهش نیاز به سموم شیمیایی می‌ شوند.
• باکتری ‌های حل ‌کننده فسفات: این میکروارگانیسم‌ ها فسفات ‌های نا محلول را به فرم قابل جذب برای گیاه تبدیل می ‌کنند و با تقویت رشد ریشه، مقاومت گیاه را در برابر بیماری ‌های ریشه افزایش می ‌دهند.
• ریزوبیوم ‌ها: این باکتری ‌ها نیتروژن هوا را تثبیت کرده و به عنوان یک منبع نیتروژن برای گیاهان عمل می‌ کنند. افزایش نیتروژن در گیاه به بهبود رشد و همچنین مقاومت گیاه در برابر عوامل استرس ‌زا کمک می‌ کند.
• مایکوریزا: قارچ ‌های مایکوریزا از میکروارگانیسم های مفیدی هستند که به ریشه گیاهان متصل شده و جذب عناصر غذایی را افزایش می ‌دهند. این قارچ‌ ها بهبود تحمل گیاهان نسبت به خشکی و بیماری ‌های خاکزاد را به دنبال دارند.
***آرمان بذر سپاهان همیشه پذیرای نظرات مثبت، منفی و پیشنهادات شما عزیزان می باشد. جهت انجام مشاوره لطفاً با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید***

بیشتر بخوانید: چگونه نیتروژن خاک را افزایش دهیم

دسته بندی بلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت